Powered By Blogger

Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

duminică, 6 aprilie 2014

Grup de ajutor pentru jucatorii de noroc dependenti



Ajutorul exista, apelati la orice va poate aduce alinare. Poate de data asta reusiti! Doamne ajuta! Extras de pe pagina http://www.dependentiianonimi.ro/







Grup de suport pentru jucatorii de noroc Cluj

În fiecare luni de la ora 20.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită.

Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 075523544







Jucatorii anonimi
Grupul de suport “Jucătorii Anonimi”


Am demarat la începutul lunii iunie 2012 un program gratuit adresat dependenţilor de jocuri de noroc. Începând cu 13 iunie 2012, toate persoanele care se confruntă cu dependenţa de jocuri de noroc pot participa săptămânal la întâlnirile grupului de suport “Jucătorii anonimi”. Grupul a luat naştere la iniţiativa unui fost jucător, actualmente “curat” şi este format fie din jucători compulsivi, femei şi bărbaţi în curs de tratament sau foşti jucatori înrăiti.

Persoane dispuse să îşi împartă experienţele, dificultăţile, succesele şi să ofere sprijin şi informaţii celor care doresc să se trateze şi să trăiască o viaţă echilibrată.

Dacă şi tu te gândeşti din ce în ce mai mult la jocuri, îţi petreci timp în cazinouri sau online, investeşti timp, bani şi energie în speranţa unor câştiguri sau recompense, cel mai probabil eşti dependent şi ai nevoie de ajutor.

Primul pas în procesul de recuperare îl reprezintă conştientizarea faptului că ai o problemă, urmată de dorinţa de schimbare şi motivaţia de a rezolva acea problemă. Din mărturiile celor care se confruntă cu dependenţa jocurilor de noroc am înteles că pentru a face acest pas decisiv e nevoie de mult curaj şi forţă interioară, însă nu imposibil.

Tratarea şi depăşirea dependenţei de jocuri de noroc este posibilă dacă îţi iei un angajament ferm faţă de tine şi apelezi la ajutor de specialitate.

Dacă eşti pregătit să îţi asumi schimbarea şi vrei să afli răspunsul la întrebarea “Voi mai fi vreodată normal?”, înscrie-te în grupul de suport “Jucătorii Anonimi”.

Ceea ce debutează ca o distracţie ocazională şi nevinovată progresează rapid pentru cei care vânează trăiri intense, câştiguri financiare sau alte recompense. În timp, persoanele dependente de jocuri de noroc îşi planifică viaţa în funcţie de nevoia acaparatoare de a juca şi ajung să se izoleze de familie, să se sustragă altor activităţi şi responsabilităţi.

Efectele sunt de multe ori dezastruoase şi nu cauzeaza doar ruinarea financiară a dependentului, dar şi degradarea relatiilor de familie, personale şi profesionale.

“Aici, toţi am căzut de acord şi înţelegem că nu există un tratament universal, o reţetă miraculoasă care ne va vindeca peste noapte nevoia compulsivă de a juca. Toţi am admis că avem o problemă şi că vrem o schimbare. Crearea acestui grup ne ajută să vedem că nu suntem singuri şi că putem beneficia de prezenţa unor specialisti, de experienţa unor foşti jucători care acum trăiesc viaţa pe care şi-au dorit-o. O viaţă fără jocuri. Ceea ce ne dă speranţă este exemplul lor şi credinţa că şi noi vom reuşi.”

Aşa sună mărturia lui George, un tânăr de 24 de ani, dependent de jocuri de noroc. În cazul lui, totul a început la vârsta de 19 ani, pe vremea cand stătea cu băieţii la păcănele până la 2-3 dimineaţa, doar pentru distracţie.
Specialiştii noştri sunt aici pentru tine

“Am atras în acest program mai multi specialişti – psihologi clinicieni, psihoterapeuti – dispuşi să susţină pro bono întâlnirile grupului de suport pentru jucătorii dependenţi. Cei doi psihoterapeuţi integrativi care moderează sesiunile de grup şi susţin şedinţe de psihoterapie sunt Amelia Dumitrescu şi Raina Şaguna.

Centrul pune la dispoziţia membrilor şi şedinţe de pihoterapie şi consiliere individuală care vizează aspecte care ţin de istoria şi evoluţia personală a fiecăruia, precum şi de activarea resurselor care urmăresc atingerea obiectivelor, intervenţii la care pot participa inclusiv persoanele de suport (partener, membru al familiei, prieten etc.).

Am creat pachete de tratament accesibile pentru toate persoanele înscrise în cursa anti-dependenţă. Acestea includ, pe lângă grupul suportiv, şedinţe de psihoterapie, terapie audio prin antrenament mental, sau coaching“, a declarat Anne Baritchi, partener fondator al Centrului Armonia.

Pentru moment, grupul de suport gratuit este disponibil doar in Bucureşti. Dacă nu eşti din Bucureşti şi doreşti să faci un prim pas în tratarea dependenţei, poţi alege să începi o terapie audio personalizată. Accesează BrainSync şi urmează paşii indicaţi.
Vrei mai mult? Am creat pachete personalizate de tratament

Am creat pachete de tratament accesibile pentru toate persoanele înscrise în cursa anti-dependenţă. Acestea includ, pe lângă grupul suportiv, şedinţe de psihoterapie, terapie audio prin antrenament mental, sau coaching”, a declarat Anne Manoliu, partener fondator al Centrului Armonia.

Pentru moment, grupul de suport gratuit este disponibil doar in Bucureşti. Dacă nu eşti din Bucureşti şi doreşti să faci un prim pas în tratarea dependenţei, poţi alege să începi o terapie audio personalizată. Accesează BrainSync şi urmează paşii indicaţi.

9 comentarii:

  1. Grup de suport pentru jucatorii de noroc Cluj
    În fiecare luni de la ora 20.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită.
    Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 075523544

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca cel mai bine este sa ajuti un gambler mai intii sa inceapa a juca mai rar. trebuie sa ii distragi, sa le arati ca mai sunt si alte activitati. jocul in sine nu e rau daca nu se exagereaza :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau markus, un gambler nu poate incepe sa joace mai rar. E la fel cu a-i arata unui fumator ca poate sa fumeze 2 tigari pe zi in loc de 2 pachete, sau 1 pahar de alcool in loc de o sticla unui alcoolic. Aici vorbim de totul sau nimic. Ori esti jucator si te decizi sa te opresti, ori nu mai esti nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Grup de suport pentru jucatori de noroc Cluj În fiecare Sambata de la ora 14.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită. Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 0740254599

    RăspundețiȘtergere
  5. Grup de suport pentru jucatori de noroc Cluj În fiecare Sambata de la ora 14.00, grupul se întâlnește în Piața Muzeului, str. Virgil Fulicea, nr. 1 (la Centrul de Voluntariat). Participarea este gratuită. Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 0740254599

    RăspundețiȘtergere
  6. https://join.skype.com/nyLQUchXTWbT - grup de suport pentru jucatorii de noroc

    RăspundețiȘtergere
  7. grupul se tine in fiecare luni si joi seara de la ora 19
    https://join.skype.com/nyLQUchXTWbT

    RăspundețiȘtergere
  8. https://jucatorianonimi.ro/

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne puteti contacta la email: jucatori.anonimi@gmail.com si la tel : 0740254599
    https://jucatorianonimi.ro/
    grupul se tine in fiecare luni si joi seara de la ora 19
    https://join.skype.com/nyLQUchXTWbT

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog