Powered By Blogger

Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

joi, 6 decembrie 2012

Acceptarea



Acceptarea

Când acceptăm să ne trăim viața în conformitate cu regulile vieții, recunoaștem realitatea așa cum e ea. Cu toții am fugit, uneori, de adevăr. Când ne aflam într-o situație care ne înspăimânta, ne întoarceam spatele și fugeam. Imitam un struț și ne băgam capetele în nisip, pretinzând că situația nu exista și nu ni se întâmpla. 

Atunci când acceptăm ceva, nu o admitem în mod pasiv, ci suntem gata să abordăm situația și să ne îndreptăm spre noua realitate. Dar nu putem să facem nimic, decât dacă  acceptăm această realitate ca atare.

Știm cum este să fugim de boala noastră. Am încercat să dovedim că este orice în afară de dependență. Am încercat să dovedim că a fost provocată de ceva greșit în viețile, în locurile de muncă sau în familiile noastre, în copilărie, în relații, sau chiar în atmosferă. După ce am epuizat toate scuzele, ne-am acceptat, în sfârșit, boala. 

Faptul că mi-am acceptat dependența nu este pasiv, ci bazat pe adevăr și realitate. 


12 comentarii:

  1. intrebare: este posibil ca o persoana de peste 40 de ani care s-a jucat din 2007 online poker cu perioade mai mult sau mai putin agresive (in total cheltuind peste 50 de mii de euro; au fost luni de cateva sute de euro, luni de niciun ban alocat pentru online poker dar si luni cu peste o mie de euro cheltuiti), o persoana care s-a declarat ca fiind dependenta, o persoana care s-a despatit de nevasta si fata in aceasta perioada, o persoana care este fumatoare (la greu) si care consuma foarte des alcool ..... este posibil ca aceasta persoana sa practice pokerul online in continuare la modul social, 100% controlabil? credeti ca e posibil?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dvs. ce credeti? Aveti mai multe date de cat mine. Despartirea s-a datorat pokerului? Eu am o dependenta fata de cafea. Nu abuzez, beau maxim 2-3 pe zi, dar daca nu beau una, nu imi gasesc locul, si nu ma simt bine in ziua respectiva. Zic eu ca da, asta pentru mine e o dependenta. Daca m-as lasa de cafea(si am facut-o in cateva randuri, apoi am considerat ca merit si eu un viciu:) ), dar m-as duce zilnic sa o miros, sau sa privesc la altii cu cata placere o beau, as reveni la bautul de cafea. Credeti ca un dependent de alcool poate sa bea doar un pahar? Parerea mea e ca nu! dar eu nu sunt un expert in materie.

      Ștergere
  2. eu stiu ce imi doresc! ceea ce n-are legatura cu ce se poate si ce nu; de aia va intrebam aici!

    despartirea s-a datorat efectelor secundare ale pokerului: nervii mei si ai lui, frustrarea, lipsa de activitate, absenteismul, neimplicarea in activitatile de familie (parc, sex, discutii, vizite, mall, mancare etc)

    e buna intrebarea: despartirea nu s-a datorat pokerului sau consumului de alcool sau a fumatului de 3 paq/24 de ore ...despartirea s-a datorat din cauza ca eu am vociferat, mi-am aratat nemultumirea si am ridicat coada in sus cautand cearta ... de ce cautam cearta? pentru ca sa nu cumva sa fiu eu de vina ....l-am facut pe el cu nervii doar -doar o zice el 'basta' ca sa ma pot elibera eu .....

    el n-a zis basta, a zis doar 'facem cum vrei tu, luam pauza'....si de atunci ...tot intr-o pauza suntem (de aproape 3 ani) ....

    si eu sunt dependenta de cafea! si mai mult decat atat, sunt dependenta de placerea de a bea cafea (si de cum ma face sa ma simt dar mai mult de placerea de moment ...gust/aroma....)......si eu am fost dependenta de tigari ...m-am lasat acum 4 ani ..... stiam si puteam si imi placea sa fumez ......dar placerile mele nu afectau viata de familie.....eu nu cheltuiam banii de vacanta ai familiei, eu nu intram pe cardurile de credit ca sa imi iau tigari, eu nu ma culcam la 8 dimineata pentru ca ma luam cu fumatul si cu bautul de cafele, urmand sa dorm pana spre seara si la trezire s-o iau de la capat, condusul sub inhfluenta cafelei este perfect legal!!!, eu nu ma foloseam de cafea ca sa ma destresez, tigarile mele nu imi tineau loc la plictiseala ....

    Deci?! Credeti ca se poate compara cu usurinta dependenta amintita de cafea si de tigari cu dependenta de poker si de alcool??

    cate familii ati vazut ca se destrama pentru ca unul este fumator (si atat)???? Pe cati domni ati auzit spunand 'nevasta-mea bea prea multa cafea ...divortez!!!"...?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca v-am enervat un pic, si nu a fost intentia mea. Imi pare rau! Nu am vrut sa compar gravitatea unei dependente precum cafeaua, cu pokerul. Am vrut sa compar tentatia pe care o produce. Am vrut sa subliniez ca pentru anumite persoane tentatia este extrem de puternica, si ca orice stimulent poate provoca o recadere. Nu cred ca sotul se juca din plictiseala. Cred ca se juca pentru ca era dependent. Exista persoane, precum jumatatea mea, care nu isi gasesc locul. Sub scuza ca sunt plictisite, isi gasesc tot felul de ocupatii mai mult sau mai putin ortodoxe, incercand sa evite de fapt sa priveasca problema in fata. Se joaca sau fac orice altceva ca sa nu aiba timp sa gandeasca, sa infrunte viata, asa cum e ea. Prin faptul ca v-a spus ca "facem cum vrei tu, luam o pauza", v-a pasat vina: eu nu am nici o vina, nu vreau sa ne desppartim, dar daca vrei tu... A dori o viata de familie linistita, unde sa existe implicare din partea tuturor, si mai important de cat atat, incredere si comunicare, nu mi se pare o vina, ci un lucru absolut normal. Referitor la prima intrebare: nu, cred ca nu este posibil sa fie doar un jucator social! Asta e o scuza pentru a continua!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim19 martie 2013, 15:12
    Cu siguranta nu. D.C.G


    Eu sunt autoarea intrebarii din data de 18 decembrie 2012, 13:49 si din data de 31 decembrie 2012, 11:28

    Draga anonimule din 19 martie 2013, 15:12, ce ai vrut sa zici cu postarea de mai sus?? Ce inseamna DCG!?


    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua tuturor Sunt Dr. Ogbe (marile Angels), ești obosit de a căuta ajutor la problema ta aici este soluția la toate cererea ați fost în speranța de a rezolva. vraja mea lucrează repede și bine după vraja veți obține rezultatul și nu are nici un efect. Esti care trece prin viață grea:

    Ești în nevoie de plante pe bază de plante?
    Ești în nevoie de tratament pe bază de plante?
    Ești în nevoie de consiliere relații sau ajutor?
    Ești în nevoie de vraja pentru a obține fostul tău iubit?
    Ești în nevoie de vraja pentru a obține un copil?
    Ai nevoie de a vindeca la orice boală? e.t.c ..

    Contactați-mă prin e-mail meu: (theangelsofsolution@gmail.com) mulțumiri Sper să primesc un e-mail și face să te ajut la el e cel mai bun ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună tuturor, sunt Patricia Sherman în Oklahoma SUA chiar acum. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea de a împrumuta 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o afacere nouă. Totul a început când mi-am pierdut casa și mi-am luat lucrurile din cauza politicii bancare și am întâlnit niște facturi și unele nevoi personale. Așa că am devenit foarte disperat și am început să caut fonduri în toate felurile. Din fericire pentru mine, o prietenă a mea, Linda mi-a spus despre o firmă a companiei de credit, am fost intrigată de fraudă, dar am fost intrigat de situația mea și nu am avut de ales decât să primesc sfaturi de la prietenul meu despre această companie. contactarea lor chiar s-a pus la îndoială din cauza experienței mele anterioare cu creditorii online, știai asta puțin? '' Elegantloanfirm@hotmail.com Această companie a fost foarte utilă pentru mine și colegul meu și astăzi, datorită acestei companii de credit, mândrul proprietar al muncii și responsabilităților bine organizate, mi-au zâmbit. Așadar, dacă aveți nevoie cu adevărat să vă dezvoltați sau să vă începeți propria afacere sau dacă aveți nevoie cu adevărat de a împrumuta bani în orice dificultate financiară, vă recomandăm să găsiți astăzi o oportunitate de dezvoltare financiară în afacerea dvs. {E-mail:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... online pentru creditul nu este o victimă a înșelătoriei. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt Laura Dalek din (ALABAMA), Când am găsit în cele din urmă mărturii despre această casă de vrăjitoare Dr. Ilekhojie, cum a ajutat mulți oameni să-și recupereze iubitele și casele rupte, am contactat și el pentru că eram absolut disperat să-mi recuperez iubitul. Viața fără iubitul meu a fost o adevărată mizerie pentru mine și copiii mei. Am vrut o schimbare dramatică și am crezut că vraja de dragoste poate fi soluția. După ce am discutat rezoluția cu dr. Ilekhojie, mi-a dat speranța că îmi va restabili relația. M-am simțit încrezător că de fapt va face iubitul meu să se întoarcă acasă și a făcut-o! Este fantastic ceea ce mi-a făcut acest grozav minunat, ajutorul lui nu are preț! Nu știu ce aș fi făcut fără dr. Ilekhojie, își face treaba atât de bine, că este organizat și extrem de funcțional, cred că este cel mai bun joc de vrăji pe care pot conta atunci când vine vorba de tot felul de vrăji, sunt atât de fericit încât iubitul meu se întoarce acasă. Dacă aveți nevoie de ajutor, contactați-l chiar acum prin aceste detalii de mai jos: E-mail: gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu o bucurie în inima mea, vreau să folosesc acest mediu pentru a povesti lumii despre dr. Ilekhojie, care m-a ajutat să-mi revin iubitul cu vraja sa puternică, fostul meu și atunci când am înțeles greșit ceea ce a dus la despărțirea noastră, deși am plecat să-l implor. de câteva ori, vă rog să mă iertați și să mă acceptați înapoi pentru că știu că l-am jignit, dar de fiecare dată când m-am dus mă simt mai profund în durere și agonie, deoarece el mereu iese pe mine și nu ar vrea să asculte ce am de spus, dar mai departe într-o zi credincioasă, în timp ce navighez, am apărut o mărturie a unei femei a cărei problemă era mai mare decât a mea și totuși dr. Ilekhojie a ajutat-o ​​cu vraja lui, așa că am fost fericit și am contactat și dr. Ilekhojie pentru ajutor prin e-mail și apoi i-am spus povestea mea, dar singurul lucru pe care l-a spus a fost că te voi șterge cu lacrimile mele, atât de norocos pentru mine totul dorește bine așa cum a promis el și chiar acum am primit logodna mea și amândoi trăim fericiți. nu este nimic dr. Ilekhojie nu poate face cu vraja sa și la fel de promisiunea mea, eu voi continua să mărturisesc pe Internet despre cum m-a ajutat dr. Ilekhojie. Sunt problemele tale mai mari decât ale mele sau mai puțin îți dau 100% garanție pe care le va pune dr. Ilekhojie un sfârșit cu vraja sa puternică, contactați-l pe dr. Ilekhojie pentru ajutor pentru a-l putea adresa fără e-mail via, la adresa gethelp05@gmail.com sau îl puteți suna sau whatsppa la telefon la +2348147400259 El vă va șterge să sfâșie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau doar ca toată lumea să știe despre această cască de vrăjire pe care am întâlnit-o cu ceva timp în urmă, nu pot spune tot ce a făcut pentru mine. soția mea m-a părăsit acum 4 ani cu copiii mei, navigând pe net când am întâlnit mărturia acestui om minunat online, am decis să o încerc și soția mea este din nou acum și suntem din nou fericiți pentru că cauza este prea pusă în scris tot ce pot spune este mulțumesc foarte mult, sunt foarte fericit. Și ma asigurat că face multă magie inclusiv

    Vraja dragostei
    Vraja de putere
    Vraja de succes
    Soarta sarcinii
    Vraja căsătoriei
    vraja pentru un loc de muncă bine plătit
    Vraja de protecție
    vraja pentru a câștiga o cauză judecătorească
    vraja de noroc etc.

    dacă aveți nevoie de ajutorul casetei de vraie Dr. Ajayi, contactați-l pe această adresă de e-mail (drajayi1990@gmail.com) sau adăugați-l pe whatsapp +2347084887094 și discutați problema cu el. Este un om bun și îi voi fi întotdeauna recunoscător. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog