Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Paşii GA1. Am admis că nu avem nicio putere asupra gamblingului - că viețile noastre au devenit de nesuportat. 
2. Am ajuns să credem că o Putere mai mare decât noi ne poate readuce la o cale normală de a gândi și de a trăi.
3. Am decis să ne încredințăm viețile și dorințele în fața acestei Puteri (așa cum o înțelegem fiecare dintre noi). 
4. Eliberați de frică am făcut o inventariere  morală și financiară a propriei noastre persoane
5. Am admis față de noi înșine și față de o altă ființă umană natura exactă a greșelilor noastre. 
6. Am fost pe deplin pregătiți să înlăturăm aceste defecte de caracter. 
7. În mod umil am cerut lui Dumnezeu (așa cum îl înțelegem fiecare) să ne înlăture defectele.
8. Am făcut o listă cu toate persoanele pe care le-am rănit și suntem dispuși să ne răscumpărăm greșelile față de ele. 
9. Am decis să ne răscumpărăm greșelile în mod direct față de asemenea persoane, oricând este posibil, cu excepția situației în care făcând astfel ar însemna să le rănim pe ele sau pe alții. 
10. Am continuat să ne facem un inventar personal și atunci când am greșit am recunoscut fără întârziere. 
11. Am căutat prin rugăciune și meditație să ne îmbunătățim contactul conștient cu Dumnezeu, așa cum îl înțelegem fiecare, rugându-ne să înțelegem ce dorește de la noi, și cum putem să îi ducem la îndeplinire dorința.
12. După ce am făcut eforturi de a pune în practică aceste principii în viețile noastre, am încercat să transmitem acest mesaj și altor jucători compulsivi.

8 comentarii:

 1. Sa inteleg ca sunteti bine? ca ati depasit problema cu gam,blingul? caut pe cineva care a depasit...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cunostintele mele ultima data cand s-a jucat(recadere) a fost in septembrie 2011, exact dupa ce isi rupsese bratul si isi pierduse locul de munca. Cred ca e o lupta pe viata, dar in cazul meu, cred ca merita. Increderea intiala nu se poate restabili, dar incercam sa nu ne lasam purtati de indoieli. Inca am indoieli cu privire la a-i lasa banii pe mana, nu are niciodata mai mult de 200 de lei. E pentru siguranta mea mentala. Decat sa il tenteze, mai bine sa stea banii in contul la care doar eu am acces. Ocazional are contact cu banii, dar nu pentru durate lungi, isi aduce salariul acasa si mi-l da mie. In cazul nostru, asta functioneaza.

   Ștergere
 2. Ajuta'ma sa trec si eu peste aceasta problema..am ajuns acolo unde nu imi doream sa ajung...sunt ruinat..am o iubita grozava..familie care ma iubeste 23 de ani si multi ani si bani pe care nu o sa'i mai recuperez niciodata...se poate sa ma las ? Am nevoie de ajutor...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi cer scuze ca raspund asa de tarziu. Unde locuiesti? Exista Alcoolici Anonimi acolo unde esti? Jucatori anonimi e dificil sa gasesti, dar te pot ajuta cei de la AA. Daca mai treci pe aici, trimite-mi in mesaj.As vrea sa te ajut daca pot.

   Ștergere
 3. Ati reusit sa treceti peste problema? Ce e mai benefic... sa arat indiferenta fata de partener, sa il las de unul singur sa realizeze oarecum pierderea mea sau nu e ok asa? Sprijinul neconditionat i l-am oferit deja si am ajuns "troaca de porci".

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E complicat. Nu cred ca exista un raspuns exact in aceasta privinta. Cititi partea pentru codependenti: atitudinea adecvata fata de gambler si cum sa nu ii ajutam pe cei pe care ii iubim. Trebuie sa aveti grija sa va protejati fizic si psihic. Amintiti-va ca ceea ce are este o boala incurabila, care necesita tratament pe viata. Nu e vina dvs. ca e asa, dar daca are o boala trebuie sa si-o trateze. Puneti limite! Daca va promite ceva, sa isi pastreze cuvantul. Daca nu, sa suporte consecintele. Nu ii dati bani sa se joace, si nu ascundeti de ceilalti ce face, chiar daca va e rusine. Nu e vina dvs. e a lui, daca nu ii place ca altii stiu, sa se opreasca. Gamblerul meu recunoaste deschis ca e un gambler, nu doar in fata mea, ci a tutoror. Dialogul deschis, fara jigniri si amenintari, e cea mai buna optiune.

   Ștergere
 4. Noi locuim in Tm. As vrea sa il sfatuiesc pe sotul meu sa apeleze le AA. Il poate ajuta? El ar vrea sa mearga.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cate am discutat eu cu cei de la AA, se pare ca da. E tot un fel de dependenta, si cei de la AA incearca sa ii ajute si pe cei cu droguri si jocuri de noroc. http://www.alcooliciianonimi.ro/

   Ștergere

Faceți căutări pe acest blog