Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

joi, 6 decembrie 2012

AcceptareaAcceptarea

Când acceptăm să ne trăim viața în conformitate cu regulile vieții, recunoaștem realitatea așa cum e ea. Cu toții am fugit, uneori, de adevăr. Când ne aflam într-o situație care ne înspăimânta, ne întoarceam spatele și fugeam. Imitam un struț și ne băgam capetele în nisip, pretinzând că situația nu exista și nu ni se întâmpla. 

Atunci când acceptăm ceva, nu o admitem în mod pasiv, ci suntem gata să abordăm situația și să ne îndreptăm spre noua realitate. Dar nu putem să facem nimic, decât dacă  acceptăm această realitate ca atare.

Știm cum este să fugim de boala noastră. Am încercat să dovedim că este orice în afară de dependență. Am încercat să dovedim că a fost provocată de ceva greșit în viețile, în locurile de muncă sau în familiile noastre, în copilărie, în relații, sau chiar în atmosferă. După ce am epuizat toate scuzele, ne-am acceptat, în sfârșit, boala. 

Faptul că mi-am acceptat dependența nu este pasiv, ci bazat pe adevăr și realitate. 


8 comentarii:

 1. intrebare: este posibil ca o persoana de peste 40 de ani care s-a jucat din 2007 online poker cu perioade mai mult sau mai putin agresive (in total cheltuind peste 50 de mii de euro; au fost luni de cateva sute de euro, luni de niciun ban alocat pentru online poker dar si luni cu peste o mie de euro cheltuiti), o persoana care s-a declarat ca fiind dependenta, o persoana care s-a despatit de nevasta si fata in aceasta perioada, o persoana care este fumatoare (la greu) si care consuma foarte des alcool ..... este posibil ca aceasta persoana sa practice pokerul online in continuare la modul social, 100% controlabil? credeti ca e posibil?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dvs. ce credeti? Aveti mai multe date de cat mine. Despartirea s-a datorat pokerului? Eu am o dependenta fata de cafea. Nu abuzez, beau maxim 2-3 pe zi, dar daca nu beau una, nu imi gasesc locul, si nu ma simt bine in ziua respectiva. Zic eu ca da, asta pentru mine e o dependenta. Daca m-as lasa de cafea(si am facut-o in cateva randuri, apoi am considerat ca merit si eu un viciu:) ), dar m-as duce zilnic sa o miros, sau sa privesc la altii cu cata placere o beau, as reveni la bautul de cafea. Credeti ca un dependent de alcool poate sa bea doar un pahar? Parerea mea e ca nu! dar eu nu sunt un expert in materie.

   Ștergere
 2. eu stiu ce imi doresc! ceea ce n-are legatura cu ce se poate si ce nu; de aia va intrebam aici!

  despartirea s-a datorat efectelor secundare ale pokerului: nervii mei si ai lui, frustrarea, lipsa de activitate, absenteismul, neimplicarea in activitatile de familie (parc, sex, discutii, vizite, mall, mancare etc)

  e buna intrebarea: despartirea nu s-a datorat pokerului sau consumului de alcool sau a fumatului de 3 paq/24 de ore ...despartirea s-a datorat din cauza ca eu am vociferat, mi-am aratat nemultumirea si am ridicat coada in sus cautand cearta ... de ce cautam cearta? pentru ca sa nu cumva sa fiu eu de vina ....l-am facut pe el cu nervii doar -doar o zice el 'basta' ca sa ma pot elibera eu .....

  el n-a zis basta, a zis doar 'facem cum vrei tu, luam pauza'....si de atunci ...tot intr-o pauza suntem (de aproape 3 ani) ....

  si eu sunt dependenta de cafea! si mai mult decat atat, sunt dependenta de placerea de a bea cafea (si de cum ma face sa ma simt dar mai mult de placerea de moment ...gust/aroma....)......si eu am fost dependenta de tigari ...m-am lasat acum 4 ani ..... stiam si puteam si imi placea sa fumez ......dar placerile mele nu afectau viata de familie.....eu nu cheltuiam banii de vacanta ai familiei, eu nu intram pe cardurile de credit ca sa imi iau tigari, eu nu ma culcam la 8 dimineata pentru ca ma luam cu fumatul si cu bautul de cafele, urmand sa dorm pana spre seara si la trezire s-o iau de la capat, condusul sub inhfluenta cafelei este perfect legal!!!, eu nu ma foloseam de cafea ca sa ma destresez, tigarile mele nu imi tineau loc la plictiseala ....

  Deci?! Credeti ca se poate compara cu usurinta dependenta amintita de cafea si de tigari cu dependenta de poker si de alcool??

  cate familii ati vazut ca se destrama pentru ca unul este fumator (si atat)???? Pe cati domni ati auzit spunand 'nevasta-mea bea prea multa cafea ...divortez!!!"...?????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca v-am enervat un pic, si nu a fost intentia mea. Imi pare rau! Nu am vrut sa compar gravitatea unei dependente precum cafeaua, cu pokerul. Am vrut sa compar tentatia pe care o produce. Am vrut sa subliniez ca pentru anumite persoane tentatia este extrem de puternica, si ca orice stimulent poate provoca o recadere. Nu cred ca sotul se juca din plictiseala. Cred ca se juca pentru ca era dependent. Exista persoane, precum jumatatea mea, care nu isi gasesc locul. Sub scuza ca sunt plictisite, isi gasesc tot felul de ocupatii mai mult sau mai putin ortodoxe, incercand sa evite de fapt sa priveasca problema in fata. Se joaca sau fac orice altceva ca sa nu aiba timp sa gandeasca, sa infrunte viata, asa cum e ea. Prin faptul ca v-a spus ca "facem cum vrei tu, luam o pauza", v-a pasat vina: eu nu am nici o vina, nu vreau sa ne desppartim, dar daca vrei tu... A dori o viata de familie linistita, unde sa existe implicare din partea tuturor, si mai important de cat atat, incredere si comunicare, nu mi se pare o vina, ci un lucru absolut normal. Referitor la prima intrebare: nu, cred ca nu este posibil sa fie doar un jucator social! Asta e o scuza pentru a continua!

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu siguranta nu. D.C.G

  RăspundețiȘtergere
 5. Anonim19 martie 2013, 15:12
  Cu siguranta nu. D.C.G


  Eu sunt autoarea intrebarii din data de 18 decembrie 2012, 13:49 si din data de 31 decembrie 2012, 11:28

  Draga anonimule din 19 martie 2013, 15:12, ce ai vrut sa zici cu postarea de mai sus?? Ce inseamna DCG!?


  RăspundețiȘtergere
 6. Bună ziua tuturor Sunt Dr. Ogbe (marile Angels), ești obosit de a căuta ajutor la problema ta aici este soluția la toate cererea ați fost în speranța de a rezolva. vraja mea lucrează repede și bine după vraja veți obține rezultatul și nu are nici un efect. Esti care trece prin viață grea:

  Ești în nevoie de plante pe bază de plante?
  Ești în nevoie de tratament pe bază de plante?
  Ești în nevoie de consiliere relații sau ajutor?
  Ești în nevoie de vraja pentru a obține fostul tău iubit?
  Ești în nevoie de vraja pentru a obține un copil?
  Ai nevoie de a vindeca la orice boală? e.t.c ..

  Contactați-mă prin e-mail meu: (theangelsofsolution@gmail.com) mulțumiri Sper să primesc un e-mail și face să te ajut la el e cel mai bun ..

  RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog