Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

miercuri, 31 iulie 2013

Atunci cand treceti prin faza de suferinta pentru ca persoana iubita a avut o recadere... AMINTITI-VA!
In acest moment:
> 1. Trebuie sa las deoparte asteptarile mele, si in acelasi timp trebuie sa imi pastrez mereu vie speranta.
> 2. Trebuie sa fiu constient(a) de faptul ca EU NU am provocat, NU pot controla si NU pot vindeca dependenta persoanei iubite!
> 3. Trebuie sa fiu constient de faptul ca persoana iubita nu a ales sa fie dependenta. E o boala! Persoana draga mie nu a devenit dependenta ca sa imi faca mie sau altcuiva rau.
> 4. Trebuie sa ma detasez facand ceva care sa ma apere si sa ma protejeze. Dumnezeu ne da un numar de persoane pe care sa le iubim, dar nu ne da decat una fata de care sa fim responsabili: eu insami.
Oricat ar fi de greu, amintit-va sa aveti grija in primul rand de EU. E cel mai mare ajutor pe care il puteti oferi dependentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog