Powered By Blogger

Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

duminică, 8 august 2010

Ajutor pentru gambleri

Uneori e greu să accepţi că ai o problemă cu jocurile de noroc, indiferent care ar fi acestea, e greu să accepţi că eşti dependent. Să te decizi ce să faci mai departe poate fi la fel de greu ca şi a şti când să ieşi din cazino şi să pleci. Dar există oameni care pot să te ajute. 
'Vorbeşte' cu cineva acum despre decizia ta de a te schimba, sau chiar şi numai dacă încerci să te decizi ce opţiuni ţi se oferă. Găseşti ajutor specializat aici sau aici. Dacă vrei sa citeşti mai mult despre cum şi ce gândesc alţii aflaţi în situaţia ta poţi să o faci în diverse limbi, dar nu şi română, aici sau aici. Acestea sunt doar câteva resurse, dar cu o căutare pe google, deja nu mai este nevoie să spun câte poţi găsi. 
Chiar dacă vrei să te tratezi de unul singur, poţi să cauţi ajutorul, idei sau strategii despre cum să te ţii de ceea ce ţi-ai propus să faci. 

5 comentarii:

  1. am mare nevoie de ajutor...sunt un gambler...zilnic pendulez intre a mai fi sau nu...o fiinta...am pierdut tot, iar pagubele materiale desi incomensurabile sunt cea mai mica parte din ce am pierdut, ma agat de orice, de acest blog, de orice...oare mai exista viata dupa gambling? habar nu am ce astept...cred ca nimic totusi nu ma va mai ajuta

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca imi este usor sa scriu aici, pentru va nimeni nu ma vede, nu ma stie, cred ca s-a terminat, cred ca deja esti plictisita, cred ca ai auzit asta de nenumarate ori, cum poti sa mai iubesti un gambler? nu ma mai iubeste nimeni, sau cel putin nimeni sa conteze, sau cred ca sunt doar eu care nu m-am iubit niciodata...as vrea sa minimalizez pagubele inainte sa ma duc, dar stiu ca apoi voi vrea din nou sa traiesc...si de la capat...

    RăspundețiȘtergere
  3. poate totusi am sa trec si de noaptea asta, poate am sa mai scriu, cred ca iti trebuie totusi curaj sa iti iei viata, desi s-ar spune ca e o metoda lasa, nu vreau sa mai stiu nimic, nici macar nu astept vreun raspuns, incerc cumva cred sa ma pregatesc...cred totusi ca gresesti, nu iubind ci alegand sa stai langa el...ajuta-te se poate si mai rau

    RăspundețiȘtergere
  4. Gamblerul meu mi-a spus intr-o zi asta: "stii, e ciudat pentru altii poate, dar pentru mine banii pe care i-am pierdut nu conteaza, pentru mine banii chiar nu inseamna nimic. Singurul lucru care ma poate tine in frau, e faptul ca stiu cat va fac actiunile mele sa suferiti pe voi cei care ma iubiti. Eu nu am avut niciodata incredere in mine, si nici tu nu ar trebui sa ai, dar iti multumesc ca stai alaturi de mine si voi incerca sa nu te mai fac sa suferi."
    De asta stau... pentru ca nu mi-a promis nimic, si pentru ca stiu ca lupta cu demonii. Pentru el da, exista viata in fiecare zi in care nu se joaca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Iris. As dori sa te intreb daca ati gasit vreo rezolvare la aceasta problema. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog