Despre mine

Iubesc un gambler... ...Şi mi-e greu să o admit! Dacă cel mai bun prieten mi-ar spune asta şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune fugi cât poţi de departe, şi nu privi in urmă. Dar ce să faci când nu e vorba de cel mai bun prieten ci de tine însuţi? de propria ta persoană? ce să faci cu timpul şi cu sentimentele investite in relaţia respectivă? Dar cu problemele financiare încâlcite caracteristice acestui tip de dependenţă? Ce să faci ca să iţi ai viaţa înapoi, atunci când totul pare pierdut? Ce să faci când te trezeşti dimineaţa sperând că a fpst doar un vis urât şi totul pare mai întunecat decât atunci cand te-ai dus la culcare? Răspunsul... e să cauţi! Să cauţi să ai grijă de tine şi să cauţi să te informezi. Să citeşti tot ce poţi, să cauţi ajutor specializat şi să pui in practică ce ai invaţat. Şi cum informaţiile in limba română sunt puţine sau chiar inexistente, am decis să încep sa postez pe acest blog lucruri pe care le-am descoperit prin alte părţi, pentru ca cei care nu au posibilitatea de a citi in alta limba să poată să afle informaţii despre această teribilă dependenţă... GAMBLINGUL.

miercuri, 28 aprilie 2010

Cadoul de azi: meditatie de pe site-ul Hazelden

Un site pentru toti cei care au nevoie de sprijin moral:  Hazelden
Meditatia zilei pentru codependenti
De ce fac ceea ce fac? De ce am spus ceea ce am spus? De ce oare am amanat o responsabilitate atat de importanta? Intrebari ca aceasta, pe care mi le-am adresat cu cea mai mare sinceritate in rastimpuri de profunda meditatie, cer raspunsuri sincere. S-ar putea sa trebuiasca sa refIectez profund la acele raspunsuri, trecand dincolo de tentantele rationalizari carora le lipseste stralucirea adevarului. Am acceptat faptul ca auto-deceptionarea poate numai sa imi faca rau, oferindu-mi o imagine intunecata si distorsionata a persoanei care sunt de fapt?  
 
Azi ma rog

Ca Dumnezeu sa imi dea voie sa imping la o parte perdelele mele de nascociri, pretexte, rationalizari, justificari, distorsiuni si minciuni fatise si sa las la lumina adevaratele adevaruri privitoare la mine insumi. Sa pot sa intalnesc persoana care sunt cu adevarat si sa ma acomodez cu persoana care pot deveni. 
Azi imi voi aminti

Buna, EU. Ti-l prezint pe adevaratul EU. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog